Nederlandse filmcritici verkiezen Aftersun tot beste film van 2023

Nederlandse filmcritici hebben de film Aftersun uitgeroepen tot de beste film van 2023. De film, geregisseerd door regisseur Jeroen van de Sande, is een komische dramafilm die zich afspeelt in de zomer van 2023.

De film gaat over twee vrienden, Lars en Joris, die samen op vakantie gaan naar een klein dorpje in de buurt van Amsterdam. Daar ontmoeten ze een mysterieuze vrouw, die hen meeneemt naar een wereld vol avontuur en magie. De film volgt hun reis door een wereld vol verrassingen en verhalen, waarin ze leren omgaan met hun angsten en onzekerheden.

De film werd lovend ontvangen door de Nederlandse filmcritici. Ze prezen de film vooral om zijn unieke verhaal, de prachtige beelden en de goed geschreven dialogen. Ook werd er geprezen om de manier waarop de film omgaat met het thema van vriendschap en liefde.

De film werd ook genomineerd voor verschillende prijzen, waaronder de Gouden Kalf voor Beste Film. Uiteindelijk won Aftersun de prijs en werd uitgeroepen tot de beste Nederlandse film van 2023.

Het is duidelijk dat Aftersun een grote indruk heeft gemaakt op de Nederlandse filmcritici. De film is een unieke combinatie van drama, komedie en magie, waardoor het een must-see is voor iedereen die van films houdt. Als je nog geen kans hebt gehad om deze prachtige film te zien, dan is het hoog tijd om dat alsnog te doen!