Nederlandse 3×3-basketbalsters worden voor het eerst Europees kampioen

De Nederlandse 3×3-basketbalsters hebben voor het eerst de Europese titel gewonnen. Op zaterdag 15 juni 2019 wonnen de Nederlandse speelsters de finale van het Europees Kampioenschap 3×3-basketbal tegen Oekraïne. De Nederlandse ploeg, bestaande uit Maud van den Hoogen, Laura Blom, Tessa van Zutphen en Marlou de Kleijn, was de hele dag al sterk aan het spelen en heeft de finale overtuigend gewonnen met 21-14.

Het was een historische dag voor de Nederlandse 3×3-basketbalsters. Voor het eerst werd er een Europese titel behaald in deze sport. De Nederlandse ploeg was als één van de favorieten naar het toernooi gegaan en heeft dit verwachtingen waargemaakt.

De Nederlandse ploeg begon sterk aan het toernooi en won alle wedstrijden in de poulefase. In de kwartfinale werd er met 18-13 gewonnen van Italië en in de halve finale met 21-17 van Slovenië. In de finale tegen Oekraïne was de Nederlandse ploeg duidelijk de sterkste en werd er met 21-14 gewonnen.

De Nederlandse 3×3-basketbalsters zijn nu Europees kampioen en kunnen trots terugkijken op hun prestatie. Het is een grote prestatie van deze vier speelsters en een mooie beloning voor hun harde werk. De Nederlandse ploeg heeft laten zien dat ze tot de beste van Europa behoren en dat ze klaar zijn voor de volgende uitdagingen.