Nederlanders vermist in Georgië na aardverschuiving

Nederlanders vermist in Georgië na aardverschuiving

De afgelopen weken is er in Georgië een aardverschuiving geweest waardoor er veel schade is aangericht. Er zijn ook meerdere Nederlanders vermist geraakt. De Nederlandse ambassade in Georgië heeft bevestigd dat er minstens twee Nederlanders vermist zijn.

De aardverschuiving heeft plaatsgevonden in de regio Adjara, in het zuiden van Georgië. De regio ligt aan de Zwarte Zee en is een populaire bestemming voor toeristen. Er zijn meerdere dorpen getroffen door de verschuiving, waaronder het dorp Keda.

De Nederlandse ambassade heeft laten weten dat er twee Nederlanders vermist zijn. Er is contact met de families van de vermisten en er wordt gewerkt aan het vinden van de vermisten. De ambassade heeft ook laten weten dat er geen informatie is over andere Nederlanders die in de regio verbleven.

De autoriteiten in Georgië hebben een reddingsoperatie opgestart om zo veel mogelijk mensen te redden. Er zijn meer dan honderd mensen gered, maar er zijn ook veel doden gevallen. Er wordt nog steeds gezocht naar overlevenden.

De Nederlandse ambassade heeft aan de families van de vermiste Nederlanders laten weten dat ze alles in het werk stellen om de vermisten te vinden. Ze vragen ook aan iedereen die informatie heeft over de vermiste personen om contact op te nemen met de ambassade.

Het is een tragisch incident waarbij veel mensen hun leven hebben verloren. We hopen dat de vermiste Nederlanders snel gevonden worden en dat er geen andere Nederlanders betrokken zijn bij deze aardverschuiving.