Nederlanders geëvacueerd uit Niger na staatsgreep: Eerste zes terug in Nederland

Nederlanders die in Niger verbleven, zijn afgelopen week geëvacueerd na een staatsgreep. De eerste zes Nederlanders zijn nu terug in Nederland.

De staatsgreep in Niger vond plaats op 18 mei 2021. De Nederlandse ambassade in Niger heeft direct actie ondernomen om Nederlanders die in Niger verbleven te evacueren. De ambassade heeft de Nederlanders geholpen met het regelen van tickets en het verkrijgen van de benodigde documenten.

De eerste zes Nederlanders zijn nu terug in Nederland. Zij zijn veilig aangekomen en worden opgevangen door de Nederlandse autoriteiten. De overige Nederlanders die in Niger verbleven, worden ook geëvacueerd. Zij worden naar Nederland gebracht zodra de vluchten geregeld zijn.

De Nederlandse ambassade in Niger blijft de situatie in het land nauwlettend volgen. Zij adviseren Nederlanders die in Niger verbleven om contact op te nemen met de ambassade als ze hulp nodig hebben.

De staatsgreep in Niger heeft grote gevolgen voor het land. Het is belangrijk dat Nederlanders die in Niger verbleven, veilig naar huis kunnen komen. De Nederlandse autoriteiten blijven de situatie in het land nauwlettend volgen en doen er alles aan om Nederlanders te helpen die in Niger verbleven.