Nederland verliest van Kroatië bij United Cup na Griekspoor

Nederland heeft vandaag verloren van Kroatië bij de United Cup na een Griekspoor. De wedstrijd eindigde in een 2-1 nederlaag voor Nederland. Het was een spannende wedstrijd, met veel kansen voor beide teams.

De wedstrijd begon met een goede start voor Nederland. Na een korte aanval wist Memphis Depay de openingstreffer te maken. Nederland leek op weg naar de overwinning, maar Kroatië kwam terug in de wedstrijd. Na een fout van Virgil van Dijk scoorde Kroatië de gelijkmaker.

In de tweede helft kreeg Nederland nog meer kansen, maar deze werden niet benut. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Kroatië de winnende goal. Nederland had geen antwoord meer op deze goal en verloor uiteindelijk met 2-1.

Het was een teleurstellende wedstrijd voor Nederland, maar er zijn ook positieve punten te benoemen. Nederland speelde goed en had veel kansen om te scoren. Ook was het goed om te zien dat Nederland weer aan het voetballen was na een lange periode van stilte door de coronacrisis.

Nederland zal nu moeten focussen op de volgende wedstrijd tegen Mexico. Als Nederland hierin wint, zal het zich plaatsen voor de halve finale van de United Cup.