NASA streeft ernaar om eind dit jaar met een onbemand vaartuig 'zo goed als te landen' op de zon.

NASA streeft ernaar om eind dit jaar met een onbemand vaartuig ‘zo goed als te landen’ op de zon.

NASA streeft ernaar om eind dit jaar met een onbemand vaartuig zo goed als te landen op de zon. Deze missie, die bekend staat als de Solar Probe Plus, is een van de meest ambitieuze projecten die ooit door de NASA is ondernomen. Het doel van de missie is om meer te weten te komen over de zon, waaronder de manier waarop het zonlicht en de zonnevlammen worden gegenereerd.

De Solar Probe Plus is een klein, onbemand ruimtevaartuig dat is uitgerust met verschillende instrumenten die het in staat stellen om gegevens te verzamelen over de zon. Het vaartuig zal zo dicht mogelijk bij de zon vliegen, waardoor het in staat zal zijn om gegevens te verzamelen die nog nooit eerder zijn verzameld.

De missie wordt geleid door de NASA-ingenieur Nicola Fox, die ervoor heeft gezorgd dat het vaartuig is uitgerust met de meest geavanceerde technologie. Het vaartuig zal worden gelanceerd met behulp van een Delta IV-raket en zal vervolgens ongeveer zeven maanden duren voordat het zo dicht mogelijk bij de zon komt.

De Solar Probe Plus-missie is een van de meest ambitieuze projecten die ooit door de NASA is ondernomen. Het doel van de missie is om meer te weten te komen over de zon, waaronder de manier waarop het zonlicht en de zonnevlammen worden gegenereerd. De resultaten van de missie zullen waarschijnlijk veel informatie opleveren over hoe we onze planeet beter kunnen beschermen tegen schadelijke straling van de zon.