NASA Ontvangt Laserbericht op 16 Miljoen Kilometer Afstand van de Aarde

Afgelopen week heeft NASA een opmerkelijk bericht ontvangen. Het bericht werd verzonden via een laserstraal van 16 miljoen kilometer afstand van de Aarde. Het bericht werd verzonden door de Deep Space Optical Communications (DSOC) experiment, dat is ontwikkeld door de Jet Propulsion Laboratory (JPL) van NASA.

De laserstraal werd verzonden vanuit de Deep Space Network (DSN) antenne in Madrid, Spanje. Het bericht werd verzonden naar de Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), die rond de maan cirkelt. De LRO heeft het bericht ontvangen en vervolgens teruggestuurd naar de DSN antenne in Madrid.

Het bericht bestond uit een reeks getallen die door de JPL zijn gecodeerd. Deze getallen vertegenwoordigen een boodschap die door de JPL is samengesteld. Deze boodschap was bedoeld om de prestaties van de DSOC experiment te testen.

Het ontvangen van dit bericht is een belangrijke stap voor NASA in hun pogingen om communicatie met ruimtevaartuigen op grote afstand mogelijk te maken. Lasercommunicatie is veel sneller dan radiocommunicatie, waardoor het mogelijk is om meer informatie in kortere tijd te versturen.

NASA hoopt dat dit experiment een belangrijke stap zal zijn naar het verder verbeteren van communicatie met ruimtevaartuigen op grote afstand. Met behulp van lasercommunicatie kan NASA meer informatie verzenden en ontvangen, waardoor ruimtevaartuigen meer informatie kunnen verzamelen en verwerken.