NASA maakt na 45 jaar weer contact met ruimtesonde Voyager 2
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft na 45 jaar weer contact gemaakt met de ruimtesonde Voyager 2. De sonde werd in 1977 gelanceerd en is sindsdien op reis door het zonnestelsel.
Voyager 2 is de tweede van twee ruimtesondes die NASA in 1977 gelanceerd heeft. De sonde is de meest verre ruimtevaarder die ooit is gelanceerd. Hij is momenteel meer dan 11 miljard kilometer van de aarde verwijderd.
De sonde heeft verschillende planeten en manen in het zonnestelsel onderzocht, waaronder Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus. In 1989 bereikte hij Neptunus, waarna hij verder reisde naar de rand van het zonnestelsel.
Na 45 jaar reizen heeft de sonde eindelijk weer contact gemaakt met de aarde. NASA heeft een signaal ontvangen van Voyager 2 dat duidelijk maakte dat de sonde nog steeds operationeel is.
Het signaal was een teken dat de sonde nog steeds goed werkt en dat hij nog steeds informatie verzamelt. De informatie die Voyager 2 verzamelt, helpt wetenschappers om meer te weten te komen over de rand van het zonnestelsel.
Deze ontdekking is een grote prestatie voor NASA en een mijlpaal in de ruimtevaartgeschiedenis. Het bewijst dat de technologie die NASA gebruikt om ruimtesondes te lanceren en te besturen, betrouwbaar is en dat deze technologie nog steeds gebruikt kan worden om informatie te verzamelen over het heelal.