Napoli verliest topper tegen Juventus en kans op titelverlenging neemt af

Napoli heeft de topper tegen Juventus verloren en de kans op titelverlenging neemt hierdoor af. Napoli begon sterk aan de wedstrijd en had de eerste kans, maar Juventus was de betere ploeg. Na een kwartier spelen scoorde Cristiano Ronaldo de openingstreffer voor Juventus. Na rust werd het 2-0 door een doelpunt van Paulo Dybala. Napoli probeerde nog terug te komen in de wedstrijd, maar het lukte niet.

De verloren wedstrijd betekent dat Napoli nu twee punten achter staat op Juventus in de Serie A-stand. Juventus heeft nu een voorsprong van vijf punten op Napoli, wat betekent dat Napoli de titel niet meer kan verlengen.

Napoli-coach Gennaro Gattuso was teleurgesteld na de wedstrijd. “We speelden een goede wedstrijd, maar we waren niet goed genoeg om te winnen,” zei hij. “We moeten ons nu richten op de resterende wedstrijden en proberen zo veel mogelijk punten te verzamelen.”

Napoli heeft nog vier wedstrijden te gaan in de Serie A en als ze alle wedstrijden winnen, zou dat nog steeds een tweede plaats in de stand betekenen. Maar het is duidelijk dat Napoli geen titelverlenging meer kan realiseren.