Na drie jaar erkent BNNVARA weer de Raad voor de Journalistiek

Na drie jaar van afwezigheid is de Raad voor de Journalistiek weer terug bij BNNVARA. De Raad voor de Journalistiek is een onafhankelijke organisatie die zich bezighoudt met het bewaken van de kwaliteit van journalistiek in Nederland. De Raad staat voor een professionele, onafhankelijke en verantwoordelijke journalistiek.

De Raad voor de Journalistiek is opgericht in 1995 door een aantal gerenommeerde journalisten. De Raad is een onafhankelijke organisatie die zich bezighoudt met het bewaken van de kwaliteit van journalistiek in Nederland. De Raad staat voor een professionele, onafhankelijke en verantwoordelijke journalistiek.

De Raad voor de Journalistiek heeft als doel om te zorgen voor een hoge kwaliteit van journalistiek in Nederland. De Raad doet dit door het beoordelen van klachten over journalistieke producties en door het geven van advies aan journalisten, media-instellingen en overheden. Ook ondersteunt de Raad journalisten bij hun werk door middel van cursussen, workshops en lezingen.

BNNVARA heeft de samenwerking met de Raad voor de Journalistiek hervat omdat het belangrijk vindt dat er een onafhankelijke organisatie is die toezicht houdt op de kwaliteit van journalistiek in Nederland. BNNVARA is ervan overtuigd dat de samenwerking met de Raad voor de Journalistiek ervoor zal zorgen dat er een hoge kwaliteit van journalistiek in Nederland wordt gegarandeerd.

De samenwerking tussen BNNVARA en de Raad voor de Journalistiek is een belangrijke stap vooruit in het bevorderen van een hoge kwaliteit van journalistiek in Nederland. Door de samenwerking krijgen journalisten meer ondersteuning bij hun werk en kunnen media-instellingen en overheden meer vertrouwen hebben in de kwaliteit van journalistiek in Nederland.