Na bosbranden krijgt Griekenland nu te maken met storm, regen en overstromingen

De afgelopen weken heeft Griekenland te maken gehad met een aantal natuurrampen. Na de bosbranden die het land in augustus teisterden, is het nu tijd voor een andere ramp: storm, regen en overstromingen.

De storm en regenbuien die het land de afgelopen dagen teisterden, hebben ervoor gezorgd dat er overstromingen zijn ontstaan in verschillende delen van Griekenland. De steden Patras en Kalamata zijn het hardst getroffen door de overstromingen. Er zijn veel straten ondergelopen en er zijn meerdere auto’s weggespoeld. Ook zijn er meerdere huizen en bedrijven beschadigd door de overstromingen.

De Griekse autoriteiten hebben verschillende maatregelen genomen om de gevolgen van de storm en overstromingen te verminderen. Zo hebben ze bijvoorbeeld de waterstand in verschillende rivieren verlaagd door de sluizen te openen. Ook hebben ze de bevolking gewaarschuwd voor mogelijke overstromingen en hebben ze mensen gevraagd hun huizen te verlaten als dat nodig is.

Hoewel de autoriteiten hun best doen om de gevolgen van de storm en overstromingen te beperken, is het belangrijk om te weten dat dit soort natuurrampen vaak onvoorspelbaar zijn. Daarom is het belangrijk dat mensen in Griekenland voorbereid zijn op dit soort situaties en dat ze weten wat ze moeten doen als er een ramp dreigt.