Na bekersensatie van Hercules-trainer: ‘Ik wist dat Ajax niet zo goed was’

De voetbalwereld staat op zijn kop na de bekersensatie die de trainer van Hercules, Peter van den Berg, heeft veroorzaakt. Hercules, een amateurclub uit Alphen aan den Rijn, versloeg in de halve finale van de KNVB-beker de grote voetbalclub Ajax. Van den Berg had al voorspeld dat Ajax niet zo goed was als iedereen dacht.

Het was een verrassende overwinning voor Hercules, omdat Ajax een van de beste teams in Nederland is. Maar volgens Van den Berg was het geen verrassing. “Ik wist dat Ajax niet zo goed was als iedereen dacht”, zei hij na de wedstrijd. “We hadden een goed plan en we hebben het goed uitgevoerd. We hebben Ajax verrast met onze aanvallende stijl van spelen.”

Het is niet de eerste keer dat Van den Berg Ajax verslaat. In 2017 versloeg hij de club ook al in de KNVB-beker. “Ik heb veel respect voor Ajax, maar ik ben ook niet bang om tegen ze te spelen”, zei hij. “We hebben bewezen dat we hen kunnen verslaan.”

Van den Berg is nu een held bij Hercules. De club heeft een kleine budget en geen grote spelers, maar Van den Berg heeft er toch voor gezorgd dat ze verder komen dan ooit tevoren. Nu staan ze in de finale van de KNVB-beker, iets wat niemand had verwacht.

Het is duidelijk dat Van den Berg een geweldige trainer is. Hij heeft bewezen dat hij in staat is om grote clubs te verslaan, ondanks dat hij geen grote budgetten of grote spelers heeft. Hij is een inspiratie voor veel trainers en clubs die willen bewijzen dat je met hard werken en goede tactieken ver kunt komen.