Na 31 jaar stopt Gio Lippens als wielerverslaggever bij NOS

Gio Lippens, een bekende Nederlandse wielerverslaggever, heeft onlangs aangekondigd dat hij na 31 jaar bij de NOS stopt. Lippens begon in 1988 bij de NOS als wielerverslaggever en heeft sindsdien veel verslag gedaan van grote wielerwedstrijden zoals de Tour de France, Giro d’Italia en de Vuelta a EspaƱa.

Lippens heeft altijd een passie gehad voor het wielrennen en heeft veel bijgedragen aan de verspreiding van de sport in Nederland. Hij was een van de eerste verslaggevers die de Tour de France in Nederland begon te volgen. Hij was ook betrokken bij het opzetten van de NOS-wielerpagina, waarop hij veel informatie over wielrennen verstrekte.

Lippens heeft veel betekend voor de Nederlandse wielersport. Hij heeft veel kennis over de sport en was altijd in staat om interessante informatie over de wedstrijden te geven. Ook was hij altijd bereid om advies te geven aan beginnende wielerfans.

Hoewel Lippens stopt bij de NOS, zal hij nog steeds actief betrokken zijn bij het wielrennen. Hij zal zich voortaan richten op het schrijven van boeken over de sport en het geven van lezingen over wielrennen.

Lippens zal worden gemist bij de NOS, maar zijn bijdrage aan de Nederlandse wielersport zal altijd worden herinnerd.