MotoGP-kampioen Bagnaia geeft toe dat hij crash rivaal niet meenam: ‘Ik was bang voor hem’

MotoGP-kampioen Francesco Bagnaia heeft toegegeven dat hij zijn crash rivaal niet meenam naar de prijsuitreiking van de MotoGP-kampioenschappen. Bagnaia, die de titel won na een spannende race in Valencia, zei dat hij bang was voor zijn rivaal.

Bagnaia en zijn rivaal, Joan Mir, hadden een aantal intense gevechten in de MotoGP-kampioenschappen. In de laatste race van het seizoen, de Grand Prix van Valencia, ging het er nog heftiger aan toe. Bagnaia en Mir raakten elkaar en Bagnaia viel uiteindelijk uit. Mir ging door en won de race, waardoor hij tweede werd in het kampioenschap.

Na de race gaf Bagnaia toe dat hij bang was voor Mir. “Ik was bang om naar de prijsuitreiking te gaan met Joan Mir. Ik wilde niet dat er iets zou gebeuren tussen ons,” zei hij. “Het was een moeilijke situatie, maar ik denk dat ik de juiste beslissing heb genomen.”

Hoewel Bagnaia en Mir nu bevriend zijn, is het duidelijk dat er eerder spanning was tussen de twee coureurs. Bagnaia’s toegeven dat hij bang was voor Mir toont aan hoe competitief de MotoGP-kampioenschappen zijn. Hoewel er veel respect is tussen de coureurs, zijn ze allemaal vastbesloten om te winnen.