Mohamed Al-Fayed (94) overleden, wiens zoon omkwam met prinses Diana

Mohamed Al-Fayed (94) is op 25 juli 2020 overleden. Hij was een Egyptisch zakenman en miljardair die vooral bekend stond om zijn liefde voor prinses Diana. Al-Fayed was de vader van Dodi Fayed, die samen met prinses Diana in 1997 omkwam bij een auto-ongeluk in Parijs.

Al-Fayed had een zeer succesvolle carrière in het zakenleven. Hij begon als een kleine zakenman in Egypte, maar groeide uit tot een van de rijkste mensen ter wereld. Hij bezat onder meer Harrods, de beroemde warenhuisketen in Londen, en het voetbalteam Fulham FC.

Al-Fayed was ook bekend om zijn liefde voor prinses Diana. Hij was een goede vriend van de prinses en hij was er altijd om haar te steunen. Toen Dodi Fayed en prinses Diana in 1997 omkwamen bij een auto-ongeluk, was Al-Fayed diep getroffen. Hij verloor niet alleen zijn zoon, maar ook een goede vriendin.

Al-Fayed heeft veel gedaan om de herinnering aan Dodi en Diana levend te houden. Hij liet een standbeeld van hen plaatsen bij Harrods en hij steunde ook de Dodi Fayed Foundation, die geld inzamelt voor goede doelen.

Hoewel Al-Fayed veel verdriet heeft geleden door het verlies van zijn zoon, heeft hij ook veel goeds gedaan voor de wereld. Zijn liefde voor prinses Diana en zijn toewijding aan goede doelen zullen altijd worden herinnerd.