Moeder van Spaanse bondsvoorzitter in hongerstaking om omstreden situatie

Moeder van Spaanse bondsvoorzitter in hongerstaking om omstreden situatie

in Catalonië

De moeder van de Spaanse bondsvoorzitter, Pedro Sánchez, is in een hongerstaking gegaan om de omstreden situatie in Catalonië aan te kaarten. De moeder van de Spaanse premier, Pilar Sánchez, begon haar hongerstaking op 11 oktober 2019. Ze staakt omdat ze wil dat de Spaanse regering de politieke crisis in Catalonië oplost.

De moeder van de premier is een lerares en woont in Barcelona. Ze is een liefhebber van de Catalaanse cultuur en taal en is een fervent verdediger van de rechten van de Catalaanse bevolking. Ze heeft haar hongerstaking begonnen om aandacht te vragen voor de politieke situatie in Catalonië.

De Catalaanse regio heeft al jarenlang te maken met politieke spanningen tussen de centrale regering in Madrid en de Catalaanse regering. De spanningen kwamen tot een hoogtepunt toen de Catalaanse regering in 2017 een onafhankelijkheidsreferendum organiseerde. De Spaanse regering heeft de Catalaanse regering vervolgens veroordeeld voor het organiseren van het referendum.

De moeder van de Spaanse premier is van mening dat het probleem alleen kan worden opgelost als er een politieke oplossing wordt gevonden. Ze wil dat haar zoon, Pedro Sánchez, een oplossing zoekt die recht doet aan de Catalaanse bevolking.

De hongerstaking van Pilar Sánchez heeft veel steun gekregen vanuit Catalonië en andere delen van Spanje. Er zijn verschillende demonstraties gehouden om haar te steunen en er zijn petities gestart om haar te steunen.

Het is nog onduidelijk of de hongerstaking van Pilar Sánchez effect zal hebben op de politieke situatie in Catalonië. Wat wel duidelijk is, is dat haar actie veel aandacht heeft gekregen en dat er nu meer druk is op de Spaanse regering om een oplossing te vinden voor de problemen in Catalonië.