Minister niet bezorgd over corona ondanks flink aantal ziekenhuispatiënten

De Nederlandse minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, heeft aangegeven dat hij niet bezorgd is over de toename van het aantal ziekenhuispatiënten met het coronavirus. De minister zei dat de situatie onder controle is en dat er geen reden is voor paniek.

De minister gaf aan dat het aantal ziekenhuispatiënten met het coronavirus de afgelopen weken is toegenomen. Dit is een gevolg van de stijging van het aantal besmettingen in Nederland. Er zijn momenteel ongeveer 1.400 mensen in het ziekenhuis opgenomen met het coronavirus.

De minister benadrukte dat er momenteel geen tekort is aan bedden in de Nederlandse ziekenhuizen. De ziekenhuizen zijn goed voorbereid op een toename van het aantal patiënten en er is voldoende personeel om ervoor te zorgen dat de patiënten goed worden verzorgd.

De minister riep de Nederlanders op om verantwoordelijk te blijven en de regels te blijven volgen. Hij benadrukte dat het belangrijk is om de verspreiding van het virus te beperken door bijvoorbeeld thuis te blijven als je ziek bent, 1,5 meter afstand te houden en je handen regelmatig te wassen.

De minister benadrukte ook dat er nog steeds veel onbekend is over het virus en dat er nog veel onderzoek moet worden gedaan om meer te weten te komen over het virus en hoe het best bestreden kan worden. Hij riep iedereen op om samen te werken om de verspreiding van het virus te beperken en zo de gezondheid van iedereen in Nederland te beschermen.