Minister Kuipers wil geen extra geld vrijmaken voor postcovid: 'Te veel risico's'

Minister Kuipers wil geen extra geld vrijmaken voor postcovid: ‘Te veel risico’s’

De Nederlandse minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft aangekondigd dat er geen extra geld zal worden vrijgemaakt om de gevolgen van de coronacrisis te bestrijden. Minister Hoekstra, die deel uitmaakt van het kabinet van minister-president Mark Rutte, zei dat er te veel risico’s zijn verbonden aan het vrijmaken van extra geld.

Hoekstra zei dat het kabinet de situatie nauwlettend in de gaten houdt en dat er mogelijk extra geld vrijgemaakt kan worden als de situatie verergert. Hij voegde eraan toe dat het kabinet voorzichtig moet zijn met het vrijmaken van extra geld, omdat dit de overheidsfinanciën op lange termijn kan beïnvloeden.

De minister benadrukte ook dat het kabinet verschillende maatregelen heeft genomen om de economische gevolgen van de pandemie te verzachten. Hij zei dat het kabinet een aantal maatregelen heeft genomen om bedrijven te helpen, zoals het verlagen van de belastingen en het verstrekken van leningen.

Hoewel Hoekstra benadrukte dat er geen extra geld zal worden vrijgemaakt, zei hij dat er verschillende opties zijn om de economische gevolgen van de pandemie te verzachten. Hij zei dat het kabinet bereid is om nieuwe maatregelen te overwegen als de situatie verergert.

Hoekstra’s aankondiging komt nadat minister Hugo de Jonge had aangekondigd dat er extra geld zou worden vrijgemaakt om de gevolgen van de pandemie te bestrijden. De Jonge had gezegd dat er extra geld nodig was om bedrijven te helpen en om mensen te helpen die hun baan hadden verloren door de pandemie. Hoewel Hoekstra benadrukte dat er geen extra geld zal worden vrijgemaakt, zei hij dat het kabinet bereid is om nieuwe maatregelen te overwegen als de situatie verergert.