Militairen vervolgd voor schietincident in Afghanistan

Militairen vervolgd voor schietincident in Afghanistan

De laatste tijd hebben er een aantal schietincidenten plaatsgevonden in Afghanistan waarbij militairen betrokken waren. Deze incidenten hebben ervoor gezorgd dat er een aantal militairen vervolgd worden voor hun betrokkenheid bij deze incidenten.

Het eerste incident waar militairen voor vervolgd worden, vond plaats in december 2018. Een groep Amerikaanse militairen schoot op een auto die zich in een gebied bevond waar ze niet mochten zijn. Er werden twee Afghaanse burgers gedood en vier anderen gewond. De militairen werden vervolgd wegens het niet naleven van de regels van het Amerikaanse leger.

Het tweede incident vond plaats in januari 2019. Een groep Britse militairen schoot op een auto die zich in een gebied bevond waar ze niet mochten zijn. Er werden twee Afghaanse burgers gedood en vier anderen gewond. De militairen werden vervolgd wegens het niet naleven van de regels van het Britse leger.

Het derde incident vond plaats in maart 2019. Een groep Canadese militairen schoot op een auto die zich in een gebied bevond waar ze niet mochten zijn. Er werden twee Afghaanse burgers gedood en vier anderen gewond. De militairen werden vervolgd wegens het niet naleven van de regels van het Canadese leger.

Deze incidenten hebben ervoor gezorgd dat er een aantal militairen vervolgd worden voor hun betrokkenheid bij deze incidenten. De vervolging is bedoeld om te voorkomen dat er in de toekomst soortgelijke incidenten plaatsvinden. Het is belangrijk dat militairen zich aan de regels houden, zodat er geen onschuldige slachtoffers vallen.