Militaire Junta sluit Niger’s Luchtruim om Militair Interventie te Voorkomen

Niger heeft besloten om het luchtruim van het land te sluiten om militaire interventie te voorkomen. Het besluit werd genomen door de militaire junta die de macht heeft in Niger na een staatsgreep in mei.

De junta heeft bekendgemaakt dat het luchtruim van Niger gesloten zal blijven totdat er een nieuwe regering is geïnstalleerd. De junta heeft ook bekendgemaakt dat er geen toestemming zal worden gegeven voor vliegtuigen om te landen of te vertrekken uit Niger.

Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat buitenlandse troepen het land binnenvallen. De junta wil ook voorkomen dat er een burgeroorlog uitbreekt. Er zijn al geruchten dat er buitenlandse troepen in Niger zijn, maar dit is nog niet bevestigd.

Het sluiten van het luchtruim is een duidelijk signaal dat de junta geen buitenlandse interventie wil. De junta heeft ook aangekondigd dat er geen verkiezingen zullen worden gehouden totdat de situatie in het land stabieler is.

Het sluiten van het luchtruim is een verstandige stap van de junta om te voorkomen dat er buitenlandse troepen het land binnenvallen. Het is echter ook een teken dat de junta geen verandering wil in de politieke situatie in Niger. Het is nu aan de internationale gemeenschap om te helpen bij het herstel van de democratie in Niger.