Militair regime in Niger benoemt nieuwe premier na staatsgreep

In de Afrikaanse natie Niger heeft het militaire regime een nieuwe premier benoemd na de staatsgreep van afgelopen week. Mahamadou Issoufou, voormalig minister van Financiën, is aangesteld als premier.

De staatsgreep begon op 18 mei, toen heen leger de macht greep en de president, Mahamadou Issoufou, afzette. Het leger beweerde dat er fraude was gepleegd bij de verkiezingen van afgelopen maand.

De nieuwe premier, Mahamadou Issoufou, heeft beloofd om de verkiezingen te herzien en een nieuwe verkiezing te organiseren. Hij heeft ook beloofd om de democratie te herstellen en de rechten van de burgers te respecteren.

Het militaire regime heeft ook een nieuw kabinet benoemd, bestaande uit ministers van Defensie, Buitenlandse Zaken, Financiën, Justitie en andere departementen.

Hoewel de staatsgreep verontrustend is, is er ook hoop dat de nieuwe premier en het kabinet een nieuwe start kunnen maken voor Niger. De nieuwe premier heeft beloofd om een open en transparante regering te zijn die de rechten van de burgers respecteert. Als dit gebeurt, kan Niger een voorbeeld zijn voor andere Afrikaanse landen die worstelen met politieke instabiliteit.