Mikael Ymer (24) uit Zweden beëindigt carrière na schorsing

Mikael Ymer (24) uit Zweden beëindigt carrière na schorsing

Mikael Ymer (24) uit Zweden heeft besloten om zijn carrière te beëindigen na een schorsing van twee maanden. Ymer, die de nummer 86 van de wereldranglijst was, werd geschorst door de Internationale Tennis Federatie (ITF) nadat hij een positieve test had gedaan op het coronavirus.

Ymer, die als junior in 2017 de Roland Garros-titel won, had al eerder een positieve test gedaan op het coronavirus, maar hij had geen symptomen. Nadat hij de tweede positieve test had gedaan, besloot hij om zijn carrière te beëindigen.

Ymer, die een van de meest veelbelovende spelers van Zweden was, zei dat hij het moeilijk vond om deze beslissing te nemen. Hij zei dat hij veel had geleerd tijdens zijn carrière en dat hij dankbaar was voor alle steun die hij had gekregen.

Ymer zei ook dat hij hoopte dat hij de kans zou krijgen om terug te keren naar de tenniswereld als coach of commentator. Hij zei dat hij er klaar voor was om zijn kennis en ervaring te delen met andere spelers.

Ymer’s beslissing om zijn carrière te beëindigen is een verlies voor de tenniswereld. Hij was een veelbelovende speler met veel potentieel en het is jammer dat hij niet langer actief is in de sport. Hopelijk kan hij in de toekomst terugkeren als coach of commentator.