Migos-rapper Takeoff (28) overleden bij schietpartij in Houston

Migos-rapper Takeoff (28) overleden bij schietpartij in Houston

Rapper Takeoff (links op de foto) is dinsdagochtend overleden bij een schietpartij nabij een bowlingbaan in Houston, melden meerdere Amerikaanse media. Quavo, een ander lid van de rapformatie Migos, was getuige van het incident.

De 28-jarige Takeoff zou in zijn hoofd zijn geraakt en ter plekke zijn overleden. Twee andere personen zouden ook gewond zijn geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Samen met Offset, de echtgenoot van Cardi B, vormen de leden de groep Migos. Takeoff en Quavo traden ook regelmatig samen op.

Migos werd opgericht in 2008 en wordt gezien als een van de mest invloedrijke rapgroepen van hun generatie. Hun debuutsingle Versace verscheen in 2013. De groep werd genomineerd voor tientallen prijzen, waaronder een Grammy Award voor beste rapalbum.

De formatie won drie BET Awards, waarvan twee keer die voor beste groep. Ze werkten geregeld samen met andere grote namen in de muziek. Zo ging Migos op tournee met Drake en werkten ze samen met artiesten als Nicki Minaj, Katy Perry en Pharrell Williams.