Miedema verrast door indrukwekkende rentree: ‘Uniek in Nederland’

Vandaag heeft Vivianne Miedema haar rentree gemaakt bij het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. De aanvaller van Arsenal verraste iedereen met een indrukwekkende prestatie. Miedema scoorde twee doelpunten en gaf een assist in de 3-1 overwinning tegen Wit-Rusland.

Miedema heeft al veel successen geboekt in haar carrière, maar deze rentree was iets bijzonders. Na een jaar afwezigheid door een knieblessure, kwam ze terug met een schitterende prestatie. “Het was echt uniek in Nederland”, zei bondscoach Sarina Wiegman na afloop.

De 24-jarige aanvaller heeft al veel prijzen gewonnen, waaronder de Gouden Schoen voor de beste speelster van de Eredivisie in 2019 en de UEFA Women’s Player of the Year Award in 2020. Met haar twee doelpunten vandaag heeft ze haar totaal opgelopen tot 72 doelpunten in 106 interlands.

Miedema is een van de beste spelers ter wereld en haar rentree was een bewijs van haar klasse. Ze is een inspiratie voor veel jonge meisjes die voetballen en wil laten zien dat je met hard werken en doorzettingsvermogen je dromen kunt verwezenlijken.