Michael van Praag, oud-voetbalbestuurder, wordt voorzitter van de Nederlandse Basketbalbond

Michael van Praag is benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Basketbalbond (NBB). Deze benoeming is een grote stap voor de NBB, aangezien Van Praag een ervaren voetbalbestuurder is.

Van Praag heeft een lange carrière in het voetbal achter de rug. Hij was onder andere voorzitter van de KNVB en vice-voorzitter van de UEFA. Ook was hij actief als bestuurder bij verschillende clubs, waaronder Ajax, AZ en FC Utrecht.

Met zijn ervaring en kennis van het voetbal is Van Praag een grote versterking voor de NBB. Hij zal de NBB helpen bij het vergroten van de bekendheid van basketbal in Nederland, het verbeteren van de kwaliteit van de competities en het versterken van de relaties met andere landen.

Van Praag is enthousiast over zijn nieuwe functie en hij is ervan overtuigd dat hij een grote bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van basketbal in Nederland. Hij zal zich inzetten om de sport toegankelijk te maken voor iedereen en om de sport te promoten.

Met de komst van Van Praag als voorzitter van de NBB is er veel hoop dat basketbal in Nederland een nieuwe impuls krijgt. Het is nu aan Van Praag om zijn ervaring en kennis te gebruiken om de sport naar een hoger niveau te tillen.