Michael van Gerwen wint overtuigend van Stephen Bunting en bereikt kwartfinales Wereldkampioenschap darts

Michael van Gerwen wint overtuigend van Stephen Bunting en bereikt kwartfinales Wereldkampioenschap darts

Michael van Gerwen heeft op overtuigende wijze de kwartfinales van het Wereldkampioenschap darts bereikt. De Nederlandse darter versloeg Stephen Bunting met 5-1 in sets.

Van Gerwen begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste set met 3-0. Daarna werd het spannender, maar Van Gerwen bleef sterk en won de tweede set met 3-2. Bunting kwam terug in de derde set, maar Van Gerwen was te sterk en won deze met 3-1. De vierde set ging ook naar Van Gerwen, die deze met 3-2 won. In de vijfde set was Van Gerwen niet meer te stoppen en won hij deze met 3-0.

De overwinning van Van Gerwen is een grote prestatie, aangezien hij als nummer twee van de wereldranglijst is geplaatst. Hij is nu doorgedrongen tot de kwartfinales, waar hij het opneemt tegen de nummer één van de wereldranglijst, Gary Anderson.

Van Gerwen heeft al eerder het Wereldkampioenschap darts gewonnen, in 2014. Hij is vastbesloten om dit jaar opnieuw te winnen en zal er alles aan doen om dit te bereiken. Als hij zijn huidige vorm vasthoudt, is er geen twijfel dat hij een goede kans maakt om de titel te winnen.