Michael van Gerwen verrast met negendarter en titelwinst in Amsterdam: 'Hij is ongelooflijk'

Michael van Gerwen verrast met negendarter en titelwinst in Amsterdam: ‘Hij is ongelooflijk’

Michael van Gerwen heeft afgelopen weekend de titel gewonnen bij het PDC World Darts Championship in Amsterdam. De Nederlandse darter was ongelooflijk goed en verraste iedereen door een negendarter te gooien.

Van Gerwen begon zijn toernooi met een overwinning op de Engelsman Joe Cullen. Na deze overwinning volgde een reeks van indrukwekkende prestaties waaronder een negendarter tegen de Schot Peter Wright. Met deze negendarter werd Van Gerwen de tweede Nederlander ooit die een negendarter gooide tijdens een wereldkampioenschap.

In de finale stond Van Gerwen tegenover de Engelsman Gary Anderson. Van Gerwen begon sterk en won de eerste set met 3-0. Anderson kwam terug in de tweede set, maar Van Gerwen bleef sterk en won uiteindelijk met 4-2.

Met deze titelwinst heeft Van Gerwen zijn reputatie als één van de beste darters ter wereld versterkt. Hij is de eerste Nederlandse darter die twee wereldtitels heeft gewonnen. Na afloop van het toernooi werd hij geprezen door zijn collega’s. “Hij is ongelooflijk,” zei Anderson na afloop van de finale.

Van Gerwen heeft bewezen dat hij een van de beste darters ter wereld is. Met zijn titelwinst in Amsterdam heeft hij bewezen dat hij een ware kampioen is.