Michael van Gerwen ontsnapt tegen ontketende Let bij EK, Jeffrey van Veen maakt grote indruk

Michael van Gerwen ontsnapt tegen ontketende Let bij EK, Jeffrey van Veen maakt grote indruk

Michael van Gerwen heeft zichzelf op het Europees Kampioenschap Darts in Göttingen, Duitsland, op de proef gesteld. In de tweede ronde kwam hij tegenover de Letse speler Madars Razma te staan. Razma had al een paar grote overwinningen geboekt en was erop gebrand om ook Van Gerwen te verslaan.

Van Gerwen begon sterk en leek op weg naar een makkelijke overwinning. Maar Razma bleek een harde tegenstander te zijn. Hij kwam terug in de wedstrijd en dwong Van Gerwen tot het spelen van een beslissende zevende set. Uiteindelijk wist Van Gerwen de wedstrijd met 5-4 te winnen.

De Nederlander was blij dat hij de wedstrijd had gewonnen, maar hij was ook onder de indruk van Razma’s spel. “Hij speelde erg goed”, zei Van Gerwen na afloop. “Hij speelde met veel vertrouwen en ik moest mezelf tot het uiterste drijven om de winst te pakken.”

Naast Van Gerwen maakte ook Jeffrey van Veen een grote indruk op het EK. De Nederlander won al zijn wedstrijden in de eerste ronde en bereikte de tweede ronde. Daar verloor hij helaas van de Duitse speler Martin Schindler, maar Van Veen liet zien dat hij een speler is om rekening mee te houden.

Het Europees Kampioenschap Darts is nog steeds in volle gang en er staan nog veel interessante wedstrijden op het programma. We hopen dat Michael van Gerwen en Jeffrey van Veen hun goede vorm kunnen vasthouden en verder kunnen komen in het toernooi.