Michael van Gerwen kritisch ondanks winst: 'Verwachtte dat ik ruim 100 gemiddeld zou gooien'

Michael van Gerwen kritisch ondanks winst: ‘Verwachtte dat ik ruim 100 gemiddeld zou gooien’

Michael van Gerwen heeft afgelopen weekend de Dutch Darts Masters gewonnen, maar de Nederlandse dartspeler was niet tevreden met zijn prestaties. Na de finale tegen James Wade, waarin hij met 8-6 won, was Van Gerwen kritisch over zijn spel.

Van Gerwen had een gemiddelde van 97,6 gegooid in de finale, maar hij had verwacht dat hij ruim boven de 100 zou gooien. “Ik had meer verwacht, ik had verwacht dat ik ruim boven de 100 gemiddeld zou gooien”, aldus Van Gerwen. “Het is een beetje teleurstellend dat ik het niet heb gedaan.”

Hoewel Van Gerwen kritisch was over zijn prestaties, was hij tevreden met de winst. “Het is altijd leuk om te winnen, maar ik had meer verwacht”, zei hij. “Ik moet mezelf blijven uitdagen om beter te spelen en meer te winnen.”

Van Gerwen heeft al veel toernooien gewonnen in zijn carrière, waaronder de PDC World Championship in 2014 en 2017. Maar hij blijft zichzelf uitdagen om beter te spelen. “Ik wil altijd beter worden en ik moet mezelf blijven uitdagen om mijn prestaties te verbeteren”, aldus Van Gerwen.

Hoewel Van Gerwen kritisch was over zijn prestaties, is hij tevreden met de winst en blijft hij zichzelf uitdagen om beter te spelen. Als hij dat doet, zal hij zeker meer toernooien winnen in de toekomst.