Michael van Gerwen bereikt derde ronde WK darts na gunnen van twee legs aan tegenstander

Michael van Gerwen heeft de derde ronde van het Wereldkampioenschap Darts bereikt. De Nederlandse darter won de partij tegen de Schotse darter Gary Anderson met 3-2. Van Gerwen gaf twee legs weg aan Anderson, maar kon uiteindelijk de overwinning binnenhalen.

De partij tussen Van Gerwen en Anderson was een spannende strijd. Van Gerwen begon sterk en nam een 2-0 voorsprong. Anderson kwam terug in de partij en won twee legs op rij. Maar Van Gerwen bleef strijden en won de laatste twee legs om de partij te winnen.

Van Gerwen was blij met zijn prestatie. “Ik ben erg blij dat ik deze partij heb gewonnen. Ik heb twee legs weggegeven, maar ik heb mezelf terug in de partij geknokt. Ik ben blij dat ik mijn beste spel heb laten zien en de overwinning heb binnengehaald”, aldus Van Gerwen.

Met deze overwinning is Van Gerwen door naar de derde ronde van het WK darts. Hij zal het daar opnemen tegen de Engelsman Dave Chisnall. Van Gerwen is één van de favorieten voor de titel, dus er wordt veel verwacht van hem in deze partij.

Het WK darts is een jaarlijkse evenement waar de beste darters ter wereld strijden om de titel van wereldkampioen. Het is een van de meest populaire sportevenementen in Groot-Brittannië en er wordt verwacht dat er veel mensen naar de wedstrijd zullen komen om Van Gerwen aan te moedigen.