Mexico maakt abortus niet langer strafbaar

Mexico heeft een belangrijke stap gezet in het verbeteren van de rechten van vrouwen door abortus niet langer strafbaar te maken. Dit betekent dat vrouwen die een abortus ondergaan geen strafrechtelijke vervolging meer zullen ondergaan.

Het Mexicaanse Congres heeft een wet aangenomen waardoor abortus legaal is in de eerste twaalf weken van de zwangerschap. Abortus was eerder alleen legaal als de moeder haar leven in gevaar was. De wet is bedoeld om de gezondheid en het welzijn van vrouwen te beschermen.

De wet is een grote overwinning voor de vrouwenrechtenbeweging in Mexico, die jarenlang heeft gepleit voor de legalisering van abortus. Abortus was eerder illegaal in Mexico, wat betekende dat vrouwen die een abortus ondergingen, konden worden vervolgd.

De wet is ook een grote stap vooruit voor de rechten van vrouwen in Mexico. De wet betekent dat vrouwen meer controle hebben over hun eigen lichaam en hun gezondheid. Het betekent ook dat vrouwen toegang hebben tot veilige en legale abortusdiensten.

Hoewel de legalisering van abortus een grote stap is, zijn er nog steeds veel uitdagingen waarmee vrouwen in Mexico worden geconfronteerd. Veel mensen hebben nog steeds een conservatieve opvatting over abortus en er zijn nog steeds veel obstakels die vrouwen tegenhouden om toegang te krijgen tot abortusdiensten.

Het is belangrijk dat Mexico blijft werken aan het verbeteren van de rechten van vrouwen, zodat alle vrouwen toegang hebben tot veilige en legale abortusdiensten. Alleen op deze manier kunnen vrouwen hun gezondheid en welzijn beschermen.