Mexicaanse drugsbaron ‘El Chapo’s’ zoon uitgeleverd aan de Verenigde Staten

De zoon van de Mexicaanse drugsbaron Joaquín “El Chapo” Guzmán, Ovidio Guzmán López, is uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De uitlevering volgde op een gewelddadige confrontatie tussen het Mexicaanse leger en een bende criminelen die probeerden Ovidio te bevrijden.

Ovidio Guzmán López werd in februari 2019 gearresteerd in Mexico en vervolgens aangeklaagd in de Verenigde Staten voor drugshandel. Hij stond bekend als een van de leiders van het drugskartel van zijn vader, El Chapo.

Eind oktober 2020 werd Ovidio verrast door een inval van het Mexicaanse leger in zijn huis in Culiacán, Sinaloa. Er ontstond een gewelddadige confrontatie tussen het leger en de bende criminelen die Ovidio wilden bevrijden. Uiteindelijk besloot de Mexicaanse regering om Ovidio uit te leveren aan de Verenigde Staten.

De uitlevering van Ovidio aan de Verenigde Staten is een belangrijke stap in de strijd tegen het drugskartel van El Chapo. Het is ook een signaal dat de Mexicaanse regering niet langer toestaat dat criminelen hun gang kunnen gaan.

Hoewel de uitlevering van Ovidio een belangrijke stap is in de strijd tegen het drugskartel, blijft er nog veel werk te doen. Er zijn nog steeds veel mensen die betrokken zijn bij het kartel en het is belangrijk dat de Mexicaanse regering blijft optreden tegen deze criminelen.