Messi verovert achtste Gouden Bal, loopt verder uit op rivaal Ronaldo

Lionel Messi heeft voor de achtste keer de Gouden Bal gewonnen, waarmee hij verder uitloopt op zijn grootste rivaal Cristiano Ronaldo. De Argentijnse sterspeler van FC Barcelona won de prijs voor beste voetballer van het jaar, die jaarlijks wordt uitgereikt door het Franse voetbalmagazine France Football.

Met deze achtste Gouden Bal is Messi de recordhouder geworden. Hij heeft nu twee meer dan zijn Portugese rivaal Ronaldo, die de prijs vijf keer in ontvangst mocht nemen. De twee sterspelers zijn al jarenlang concurrenten in de strijd om de Gouden Bal, maar dit jaar was Messi duidelijk de sterkste.

De 32-jarige Messi had een uitstekend seizoen bij FC Barcelona, waarmee hij de Spaanse titel pakte en de Champions League finale bereikte. Hij scoorde 51 doelpunten in 50 competitiewedstrijden en leverde 20 assists. Ook in de Champions League was hij goed voor 12 doelpunten en 6 assists.

De Gouden Bal werd dit jaar voor het eerst sinds 1956 uitgereikt aan een speler van FC Barcelona. Messi is daarmee de eerste speler van de club die de prijs wint. Hij is ook de eerste Argentijnse speler die acht keer de Gouden Bal wint.

Met zijn achtste Gouden Bal heeft Messi een nieuw record gevestigd. Hij heeft nu twee meer dan zijn Portugese rivaal Ronaldo, die de prijs vijf keer in ontvangst mocht nemen. De twee sterspelers zijn al jarenlang concurrenten in de strijd om de Gouden Bal, maar dit jaar was Messi duidelijk de sterkste.