‘Messi herinnert zich de datum: ‘Deze Gouden Bal is ook voor jou, Diego’

Deze zin, gesproken door Lionel Messi tijdens de uitreiking van de Gouden Bal in 2019, is een van de meest herinnerde momenten in de voetbalgeschiedenis. De Argentijnse stervoetballer had de prijs gewonnen voor de beste speler van het jaar en hij wilde het delen met zijn goede vriend, Diego Maradona.

Messi en Maradona zijn twee van de meest legendarische voetballers ooit. Hoewel ze beide uit ArgentiniĆ« komen, hebben ze een verschillende achtergrond. Maradona was een buitengewoon talent dat al op jonge leeftijd opviel. Hij werd al snel een ster bij ArgentiniĆ«’s nationale ploeg en veroverde de wereld met zijn magische voetbalkunsten.

Messi daarentegen groeide op in een arm gezin en moest vechten voor elke kans die hij kreeg. Zijn talent was onmiskenbaar, maar hij moest hard werken om te slagen. Uiteindelijk werd hij een van de beste spelers ter wereld.

De band tussen Messi en Maradona is altijd sterk geweest. Ze hebben veel samengewerkt en Maradona heeft Messi altijd gesteund. Toen Messi de Gouden Bal won, wilde hij Maradona erkennen voor zijn steun en liefde.

Het was een emotioneel moment voor Messi en Maradona, maar ook voor miljoenen voetbalfans over de hele wereld. Het was een mooie manier om twee van de grootste voetballers ooit te eren. De datum ‘Deze Gouden Bal is ook voor jou, Diego’ zal altijd herinnerd worden als een van de meest ontroerende momenten in de voetbalgeschiedenis.