Mercedes weigert alle beschuldigingen van Toto Wolff

Mercedes weigert alle beschuldigingen van Toto Wolff

Mercedes-Benz heeft alle beschuldigingen van Toto Wolff, de teambaas van Mercedes-AMG Petronas Motorsport, ontkend. De Oostenrijkse manager had beweerd dat de Duitse autofabrikant de concurrentie had bevoordeeld door het leveren van een betere motor aan zijn eigen team.

Deze beschuldigingen werden gemaakt na de Grand Prix van Oostenrijk, waar Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, beide rijders van Mercedes-AMG Petronas Motorsport, de eerste twee plaatsen in de race behaalden. Wolff beweerde dat Mercedes een betere motor had geleverd aan zijn eigen team, waardoor de concurrentie werd benadeeld.

Mercedes heeft echter alle beschuldigingen ontkend. Volgens de autofabrikant is er geen bewijs dat de motor die aan het team is geleverd, beter was dan die van andere teams. Mercedes heeft ook verklaard dat alle motoren die aan de teams worden geleverd, gelijk zijn en dat er geen verschillen zijn tussen de motoren die aan verschillende teams worden geleverd.

Hoewel Mercedes de beschuldigingen heeft ontkend, heeft het bedrijf toegegeven dat er een klein verschil was in de prestaties van de motoren tussen de verschillende teams. Mercedes heeft verklaard dat dit verschil te wijten was aan de verschillende stijlen van rijden van de coureurs en niet aan de motoren zelf.

Hoewel Mercedes alle beschuldigingen heeft ontkend, zal het bedrijf blijven onderzoeken of er verschillen zijn tussen de motoren die aan verschillende teams worden geleverd. Als er bewijs wordt gevonden dat er verschillen zijn in de prestaties van de motoren, zal Mercedes actie ondernemen om ervoor te zorgen dat alle teams gelijke kansen krijgen.