Meldingen van grensoverschrijdend gedrag bij Ministerie VWS stijgen verder

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een stijging van meldingen van grensoverschrijdend gedrag gemeld. In 2019 werden er meer dan 500 meldingen gedaan, een stijging van meer dan 20 procent ten opzichte van 2018.

Volgens de minister is dit een teken dat er meer aandacht is voor het onderwerp en dat mensen zich meer durven te melden. Het ministerie heeft een aantal maatregelen genomen om het aantal meldingen verder te verminderen. Zo hebben ze een speciale website gelanceerd waar mensen hun klachten kunnen melden. Daarnaast hebben ze ook een aantal interne procedures geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat meldingen snel en adequaat worden afgehandeld.

Het ministerie heeft ook een aantal maatregelen genomen om te voorkomen dat grensoverschrijdend gedrag in de toekomst voorkomt. Zo hebben ze een speciaal team samengesteld dat zich bezighoudt met het bewaken van de kwaliteit van de arbeidsomstandigheden. Ook hebben ze een aantal workshops georganiseerd waarin medewerkers worden getraind in hoe ze met grensoverschrijdend gedrag om moeten gaan.

Hoewel de stijging van meldingen van grensoverschrijdend gedrag bij VWS bezorgdheid wekt, is het ook een teken dat er meer aandacht is voor het onderwerp en dat mensen zich meer durven te melden. Door de maatregelen die het ministerie heeft genomen, hopen ze dat het aantal meldingen in de toekomst verder zal dalen.