Meldingen over grensoverschrijdend gedrag bij ministerie VWS stijgen

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een stijging in meldingen over grensoverschrijdend gedrag gemeld. De meldingen betreffen onder andere seksuele intimidatie, discriminatie en agressief gedrag.

Volgens minister Hugo de Jonge van VWS is er een duidelijke stijging in het aantal meldingen over grensoverschrijdend gedrag. Hij zegt dat dit een teken is dat er meer aandacht is voor het onderwerp. Ook zegt hij dat het belangrijk is dat mensen zich veilig voelen op hun werkplek.

De minister heeft ook aangekondigd dat er maatregelen worden genomen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Er zal meer aandacht worden besteed aan preventie en er zullen meer trainingen worden gegeven om mensen bewust te maken van het onderwerp. Ook zal er een speciale commissie worden ingesteld om meldingen te onderzoeken en te verwerken.

De minister benadrukt dat er geen plaats is voor grensoverschrijdend gedrag op de werkplek en dat iedereen die hiermee te maken krijgt, serieus wordt genomen. Hij roept iedereen op om meldingen te doen als ze te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag, zodat er actie kan worden ondernomen.

Grensoverschrijdend gedrag is een serieus probleem en het is belangrijk dat er maatregelen worden genomen om dit te voorkomen. Het ministerie van VWS neemt de situatie serieus en heeft maatregelen aangekondigd om dit probleem aan te pakken.