Meer witte en zwarte neushoorns in Afrika voor het eerst sinds 2012

De Afrikaanse savanne is weer een stukje meer gevuld met de majestueuze witte en zwarte neushoorns. Voor het eerst sinds 2012 zijn er weer meer van deze prachtige dieren in Afrika. Dit is een grote stap voorwaarts in de strijd tegen het stropen van neushoorns.

Het aantal witte en zwarte neushoorns in Afrika is de afgelopen jaren sterk gedaald als gevolg van stroperij. De neushoorns worden gedood voor hun hoorns, die worden gebruikt in traditionele Chinese geneeskunde. In 2012 was het aantal neushoorns in Afrika gedaald tot slechts 25.000.

Gelukkig hebben de inspanningen van de overheid, natuurbeschermingsorganisaties en lokale gemeenschappen ervoor gezorgd dat het aantal neushoorns in Afrika is gestegen tot meer dan 30.000. Dit is een stijging van 20 procent sinds 2012.

De toename van het aantal neushoorns is een grote overwinning voor de natuurbescherming. Er is echter nog veel werk te doen om ervoor te zorgen dat deze dieren veilig blijven. Er wordt nog steeds gestroopt, dus het is belangrijk dat er blijft worden gewerkt aan het bewustzijn en de bescherming van deze dieren.

De toename van het aantal witte en zwarte neushoorns in Afrika is een grote stap voorwaarts in de strijd tegen stroperij. Het is belangrijk dat er blijft worden gewerkt aan het bewustzijn en de bescherming van deze dieren, zodat ze veilig kunnen blijven leven in hun natuurlijke habitat.