McLaren verbreekt wereldrecord Red Bull met razendsnelle pitstop van Norris

McLaren verbreekt wereldrecord Red Bull met razendsnelle pitstop van Norris

McLaren heeft een wereldrecord gebroken dat eerder door Red Bull werd gezet. Het team uit Woking, Engeland, heeft de snelste pitstop ooit gerealiseerd tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Deze pitstop werd uitgevoerd door coureur Lando Norris, die de banden van zijn McLaren MCL35 in slechts 2,3 seconden verwisselde.

Het vorige record stond op naam van Red Bull en werd gerealiseerd door Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Braziliƫ in 2018. Toen duurde de pitstop 2,4 seconden.

Deze prestatie is een grote verbetering ten opzichte van de vorige pitstops van McLaren. In 2019 duurde de pitstop van Norris gemiddeld 3,2 seconden.

Deze prestatie is een grote stap vooruit voor het team uit Woking. De snelle pitstop heeft ervoor gezorgd dat Norris een aantal plaatsen kon winnen tijdens de race. Uiteindelijk finishte hij op de vierde plaats.

De prestatie van Norris is een bewijs dat McLaren een sterke prestatie neerzet in de Formule 1. Het team heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om hun pitstops te verbeteren en dit resultaat is het bewijs dat hun inspanningen zijn beloond.

Het team is vastbesloten om hun prestaties in de toekomst nog verder te verbeteren en hopelijk nog meer records te breken.