McDonald’s verkoopt minder producten in het Midden-Oosten als gevolg van boycotacties

McDonald’s, het wereldberoemde Amerikaanse fastfoodmerk, heeft de verkoop van producten in het Midden-Oosten drastisch verminderd als gevolg van boycotacties. De boycotacties zijn begonnen nadat McDonald’s had aangekondigd dat het producten zou verkopen die zijn gemaakt met ingrediënten uit Israël.

De boycotacties begonnen in juli 2017, toen een groep activisten een petitie lanceerde om McDonald’s te dwingen om producten te verkopen die niet afkomstig zijn uit Israël. De petitie werd ondertekend door meer dan 200.000 mensen en kreeg veel steun op sociale media.

In reactie hierop heeft McDonald’s aangekondigd dat het geen producten meer zal verkopen die afkomstig zijn uit Israël. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het de verkoop van producten in het Midden-Oosten zal verminderen, omdat de boycotacties een negatieve invloed hebben gehad op de verkoop.

Hoewel McDonald’s de boycotacties heeft erkend, heeft het bedrijf ook benadrukt dat het niet wil betrokken raken bij politieke discussies. Het bedrijf wil zich alleen richten op het verstrekken van kwaliteitsproducten aan klanten in het Midden-Oosten.

Hoewel de boycotacties een negatieve invloed hebben gehad op de verkoop van McDonald’s in het Midden-Oosten, is het bedrijf ervan overtuigd dat de situatie zal verbeteren als de boycotacties stoppen. McDonald’s blijft zich richten op het verstrekken van kwaliteitsproducten aan klanten in het Midden-Oosten en hoopt dat de boycotacties snel zullen stoppen.