McCartney krijgt repliek van Jagger: The Beatles speelden ook bluescovers

McCartney krijgt repliek van Jagger: The Beatles speelden ook bluescovers

De legendarische rockband The Beatles heeft een lange geschiedenis van het spelen van bluescovers. Deze week kreeg Paul McCartney een repliek van Mick Jagger, die beweerde dat The Beatles ook bluescovers speelden.

Deze discussie begon toen McCartney een verklaring aflegde waarin hij beweerde dat The Beatles de eerste band waren die bluescovers speelden. Jagger repliceerde door te zeggen dat The Beatles niet de eerste waren die bluescovers speelden. Hij beweerde dat er veel andere bands waren die bluescovers speelden voordat The Beatles dat deden.

Hoewel er veel discussie is over wie de eerste was om bluescovers te spelen, is er geen twijfel over dat The Beatles een van de meest succesvolle bands was die bluescovers speelde. De band heeft veel hits gescoord met bluescovers, waaronder ‘I Feel Fine’, ‘I Saw Her Standing There’ en ‘Twist and Shout’.

The Beatles hebben ook veel invloed gehad op andere bands die bluescovers speelden. Hun versie van ‘Twist and Shout’ werd bijvoorbeeld gecoverd door de band The Isley Brothers. Ook hebben veel andere artiesten hun eigen versies van deze klassieke bluescover gemaakt.

Hoewel er discussie is over wie de eerste was om bluescovers te spelen, is er geen twijfel over dat The Beatles een van de meest succesvolle bands was die bluescovers speelde. Hun invloed op andere bands en artiesten is duidelijk te zien in de muziekgeschiedenis.