Max Verstappen zag Lando Norris steeds dichterbij komen, maar behield toch zijn voorsprong in Brazilië

Max Verstappen zag Lando Norris steeds dichterbij komen, maar behield toch zijn voorsprong in Brazilië

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Brazilië gewonnen, waarmee hij zijn derde overwinning van het seizoen behaalde. Het was een spannende race, waarin de Nederlander Lando Norris steeds dichterbij kwam. Uiteindelijk wist Verstappen zijn voorsprong te behouden en de race te winnen.

Verstappen begon de race op de tweede plaats, achter de Brit Lewis Hamilton. Hamilton kon echter geen voorsprong behouden en Verstappen passeerde hem al snel. Daarna begon hij aan een solorace, waarbij hij steeds verder uitliep op de concurrentie.

De spanning kwam pas terug toen Norris, die als vierde begon, steeds dichterbij kwam. Norris had een goede start en reed steeds sneller. Uiteindelijk kwam hij binnen een seconde van Verstappen, maar de Nederlander wist zijn voorsprong te behouden.

Verstappen was blij met zijn overwinning en bedankte zijn team voor hun harde werk. Hij zei: “Het was een geweldige race en ik ben blij dat ik mijn voorsprong heb kunnen behouden. Ik wil mijn team bedanken voor hun harde werk en hun steun.”

De overwinning van Verstappen betekent dat hij nu tweede staat in de wereldkampioenschappen. Hij heeft nog steeds een kans om wereldkampioen te worden, als hij de laatste race in Abu Dhabi wint. Met deze overwinning heeft Verstappen laten zien dat hij een van de beste coureurs is in de Formule 1.