Max Verstappen wint pole position in Qatar: 'Laatste run niet nodig'

Max Verstappen wint pole position in Qatar: ‘Laatste run niet nodig’

Max Verstappen heeft de pole position gewonnen in de Grand Prix van Qatar. De Nederlander was de snelste in de kwalificatie, waardoor hij de eerste startpositie in de race zal innemen. Verstappen was al eerder de snelste in de tweede kwalificatie sessie, maar hij besloot om geen laatste run te maken.

De Nederlander had al een goede tijd neergezet en hij was tevreden met zijn prestaties. Verstappen was blij met de pole position en hij vertelde dat hij geen laatste run nodig had. Hij zei: “Ik voelde me comfortabel met de auto en ik had al een goede tijd neergezet. Daarom besloot ik om geen laatste run te maken.”

Verstappen was de enige coureur die geen laatste run maakte. Hij werd gevolgd door Lewis Hamilton, die tweede werd. De Britse coureur was 0,023 seconden langzamer dan Verstappen. Ook Charles Leclerc, Sebastian Vettel en Valtteri Bottas waren sneller dan Hamilton, maar ze konden Verstappen niet verslaan.

De pole position is een belangrijke prestatie voor Verstappen. Hij heeft nu al vier pole positions in zijn carrière en hij is de eerste Nederlandse coureur die ooit een pole position heeft gewonnen in Qatar. Verstappen is ook de jongste coureur ooit die een pole position heeft gewonnen in Qatar.

De Grand Prix van Qatar zal morgen plaatsvinden. Verstappen zal vanaf de eerste startpositie vertrekken en hij heeft goede kansen om te winnen. Als hij wint, zal hij de tweede Nederlandse coureur ooit zijn die een Grand Prix heeft gewonnen.