Max Verstappen wint Grand Prix van Brazilië en verbreekt record uit 1952

Max Verstappen wint Grand Prix van Brazilië en verbreekt record uit 1952

Max Verstappen heeft op zondag 17 november de Grand Prix van Brazilië gewonnen. Met deze overwinning heeft de Nederlandse coureur een record uit 1952 verbroken. Hij is hiermee de jongste coureur ooit die een Grand Prix heeft gewonnen.

Verstappen begon de race vanaf de tweede startplaats, maar wist al snel de leiding te nemen. Hij reed vervolgens een solide race en behield de leiding tot aan de finish. Hiermee won hij voor het eerst in zijn carrière een Grand Prix.

Het record dat hij hiermee verbrak, was dat van Mike Hawthorn uit 1952. Hawthorn won toen de Grand Prix van Frankrijk op 22 jarige leeftijd. Verstappen is nu 18 jaar en is hiermee de jongste coureur ooit die een Grand Prix heeft gewonnen.

Verstappen was na afloop duidelijk blij met zijn overwinning. “Ik ben erg blij dat ik dit record heb verbroken en dat ik mijn eerste Grand Prix heb gewonnen”, zei hij. “Het was een geweldige race en ik ben erg trots op wat ik heb bereikt.”

De overwinning van Verstappen is goed nieuws voor Nederlandse fans, die al lange tijd op zoek waren naar een Nederlandse coureur die een Grand Prix kon winnen. Verstappen heeft nu bewezen dat hij een waardige vertegenwoordiger is van Nederland in de Formule 1.