Max Verstappen veruit de snelste in eerste vrije training GP Japan

Max Verstappen heeft de eerste vrije training van de Grand Prix van Japan gedomineerd. De Nederlander was veruit de snelste op het circuit van Suzuka. Verstappen reed een tijd van 1:27.785, meer dan een seconde sneller dan de tweede tijd van Valtteri Bottas.

Verstappen begon de sessie meteen sterk en reed al snel een tijd die goed was voor de snelste tijd. Hij bleef de rest van de sessie aan de top staan en verbeterde zijn tijd nog een paar keer. Uiteindelijk kwam hij uit op een tijd die meer dan een seconde sneller was dan die van Bottas.

De Red Bull-coureur liet zien dat hij in staat is om zijn auto goed af te stellen voor deze baan. Het is duidelijk dat hij een goede kans heeft om de pole position te pakken in de kwalificatie.

Verstappen’s teamgenoot Alexander Albon was de derde snelste in de sessie, maar hij was meer dan twee seconden langzamer dan Verstappen. De Thaise coureur heeft nog wat werk te doen om zich te verbeteren voor de kwalificatie.

Het is duidelijk dat Verstappen momenteel de beste coureur is in de Formule 1. Hij heeft al veel races gewonnen dit seizoen en het lijkt erop dat hij klaar is om nog meer successen te boeken in Japan. Als hij zijn prestaties van vandaag kan herhalen, zal hij waarschijnlijk weer op het podium staan.