Max Verstappen verovert pole position voor laatste Grand Prix van het jaar in Abu Dhabi

Max Verstappen verovert pole position voor laatste Grand Prix van het jaar in Abu Dhabi

Max Verstappen heeft de pole position veroverd voor de laatste Grand Prix van het jaar in Abu Dhabi. De Nederlandse coureur was de snelste in de kwalificatie en zal daarom morgen vanaf de eerste startpositie de race beginnen.

Verstappen had een sterke kwalificatie, waarin hij een tijd van 1:34.254 neerzette. Hij was daarmee ruim een halve seconde sneller dan zijn teamgenoot Alexander Albon, die tweede werd. De derde startpositie is voor Valtteri Bottas, die een tijd van 1:34.874 neerzette.

Verstappen was uiteraard erg blij met zijn prestatie. “Het is altijd leuk om de pole te pakken, maar het belangrijkste is dat we morgen een goede race rijden en proberen te winnen”, aldus Verstappen.

De Grand Prix van Abu Dhabi is de laatste race van het seizoen en er staat veel op het spel. Verstappen is momenteel derde in het kampioenschap, maar hij kan nog steeds tweede worden als hij morgen een goede race rijdt.

Het wordt dus een spannende race morgen in Abu Dhabi. Met Verstappen op pole position lijkt hij goede kansen te hebben om de race te winnen. We zullen morgen zien wat er gebeurt!