Max Verstappen verbreekt record met zestiende seizoenszege in Mexico

Max Verstappen verbreekt record met zestiende seizoenszege in Mexico

Max Verstappen heeft op zondag 1 november een nieuw record gebroken door zijn zestiende seizoenszege te behalen in de Grand Prix van Mexico. De Nederlandse coureur, die voor Red Bull Racing rijdt, is daarmee de jongste coureur ooit die zoveel overwinningen in één seizoen heeft behaald.

De Grand Prix van Mexico was een spannende race, waarin Verstappen een goede start had en al snel de leiding nam. Hij werd gevolgd door Valtteri Bottas, die voor Mercedes reed, en Lewis Hamilton, die ook voor Mercedes reed. Verstappen kon de leiding vasthouden tot de finish en won de race met een voorsprong van meer dan twintig seconden.

Het is de tweede keer dat Verstappen een Grand Prix-race wint in Mexico. In 2017 won hij ook al eens in Mexico. Met deze overwinning heeft hij nu zestien seizoenszeges behaald, waarmee hij het record van Michael Schumacher heeft verbroken. Schumacher won in 2004 vijftien races in één seizoen.

Verstappen is nu de jongste coureur ooit die zoveel overwinningen in één seizoen heeft behaald. Hij is pas 22 jaar oud en heeft al veel successen behaald in de Formule 1. Met deze overwinning heeft hij bewezen dat hij een van de beste coureurs ter wereld is.

Verstappen was na afloop van de race erg blij met zijn prestatie. “Het is geweldig om dit record te verbreken,” zei hij. “Ik ben erg blij dat ik het heb kunnen doen.”

Het is duidelijk dat Max Verstappen een grote naam is geworden in de Formule 1. Met zijn zestiende seizoenszege heeft hij bewezen dat hij een van de beste coureurs ter wereld is. Hij heeft een geweldig seizoen gehad en het lijkt erop dat hij nog veel meer successen gaat behalen in de toekomst.