Max Verstappen snelste in tweede vrije training Japan, voor Leclerc en Norris

Max Verstappen heeft de tweede vrije training voor de Grand Prix van Japan gewonnen. De Nederlander liet Charles Leclerc en Lando Norris achter zich.

Verstappen, die in de eerste vrije training als tweede eindigde, was in de tweede sessie het snelst. Hij reed een tijd van 1:27.785, wat 0,3 seconden sneller was dan Leclerc en 0,4 seconden sneller dan Norris.

De Nederlander was al snel in de tweede vrije training op dreef. In de eerste minuten reed hij al een tijd die goed genoeg was voor de eerste plaats. Hij bleef daarna zijn tijden verbeteren, waardoor hij uiteindelijk de snelste tijd van de dag reed.

Verstappen had na afloop van de training alleen maar lof voor zijn team. “We hebben goed gewerkt en het voelt goed om zo snel te zijn”, zei hij. “We hebben nog wat werk te doen voor morgen, maar ik ben tevreden met hoe het er nu voor staat.”

Het is duidelijk dat Verstappen in topvorm is en klaar is om morgen te strijden om de pole position. Als hij morgen de pole position weet te bemachtigen, zal hij de kans hebben om zijn derde overwinning van het seizoen te behalen.