Max Verstappen snelste in door bandenregel beïnvloede eerste training op Monza

Max Verstappen heeft de snelste tijd geregistreerd in de eerste training voor de Grand Prix van Italië op het circuit van Monza. De Nederlander reed een tijd van 1:19.726, wat 0,3 seconden sneller was dan de tweede plaats, die werd ingenomen door Charles Leclerc.

De eerste training werd beïnvloed door de nieuwe bandenregel van Pirelli. De Italiaanse bandenfabrikant heeft de teams verplicht om de banden die ze gebruiken in de race ook te gebruiken in de trainingen. Dit betekent dat de teams geen extra banden kunnen gebruiken om hun auto’s te verbeteren.

Het resultaat was dat er minder snelle tijden werden geregistreerd dan in andere trainingen. Verstappen was echter in staat om de beste tijd te rijden, waardoor hij de leiding nam in de training.

De tweede plaats werd ingenomen door Charles Leclerc, die 0,3 seconden achter Verstappen reed. De derde plaats ging naar Valtteri Bottas, gevolgd door Sebastian Vettel en Lewis Hamilton.

Verstappen liet zien dat hij in staat is om de snelste tijd te rijden, ook onder moeilijke omstandigheden. Het is duidelijk dat hij een sterke prestatie heeft geleverd in de eerste training op Monza.