Max Verstappen op recordjacht in Monza: 'Hij behoort al tot een select gezelschap'

Max Verstappen op recordjacht in Monza: ‘Hij behoort al tot een select gezelschap’

Max Verstappen is op recordjacht in Monza. De Nederlandse coureur staat voor een grote uitdaging: hij wil de jongste coureur ooit worden die de Italiaanse Grand Prix wint. Momenteel staat deze record op naam van Sebastian Vettel, die de race in 2008 won op 21-jarige leeftijd. Verstappen is nu 22 jaar oud en heeft dus nog maar één kans om deze prestatie te evenaren.

Verstappen heeft al een aantal grote prestaties neergezet in zijn carrière. Hij is de jongste coureur ooit die een Grand Prix heeft gewonnen en hij is ook de jongste coureur ooit die op het podium stond. Als hij de Italiaanse Grand Prix wint, zal hij deel uitmaken van een select gezelschap coureurs dat deze prestatie heeft bereikt.

Het is echter niet zeker dat Verstappen de race zal winnen. De concurrentie is sterk en hij moet het opnemen tegen coureurs als Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Charles Leclerc. Bovendien is Monza een circuit waar veel snelheid nodig is, wat betekent dat Verstappens Red Bull-bolide niet zo competitief zal zijn als op andere circuits.

Ondanks deze uitdagingen blijft Verstappen optimistisch. Hij heeft al aangegeven dat hij er alles aan zal doen om de race te winnen en dat hij ervan overtuigd is dat hij dit kan bereiken. Als hij slaagt, zal hij een plaats veroveren in de geschiedenisboeken en behoort hij tot een select gezelschap coureurs dat de Italiaanse Grand Prix heeft gewonnen op zo’n jonge leeftijd.